AB Bilgi Merkezi
AB BİLGİ MERKEZİ POLİTİKASI
Ulusal ve uluslararası belirlenmiş kriterlere uygun oda faaliyetlerini iyileştirecek ve geliştirecek statüde projeler hazırlamak, uluslararası tanınabilirliğinin sağlanabilmesi için örgütlenme çalışması yapmak .
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1996 yılında, Ticaret ve/veya Sanayi odaları gibi kuruluşlar ile ortaklık halinde Türkiye'nin değişik bölgelerindeki AB ve AB Türkiye ilişkileri konularında bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla AB Bilgi Ağı oluşturuldu.
20 İLİMİZDE BULUNAN 20 AB BİLGİ MERKEZLERİ | |||
Ankara Antalya Bursa Denizli Diyarbakır | Edirne Erzurum Eskişehir Gaziantep İstanbul | İzmir Kayseri Kocaeli Konya Mersin | Samsun Sivas Şanlıurfa Trabzon Van |
20 kurum içerisinde AB Bilgi Merkezi, 17 ilimizde AB Bilgi Noktası ve 14 kurum içinde de AB Dokümantasyon merkezi bulunmaktadır. İzmir ve İstanbul dışındaki illerde AB Bilgi Merkezlerinin faaliyetleri ticaret ve/veya sanayi odaları ile iş birliği halinde yürütülüyor.
AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI KOORDİNASYON BİRİMİ
AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kayseri Ticaret Odası arasında 15 Eylül 2011 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme her sene yenilenerek 28 Kasım 2015 tarihinde sona ermiştir.
AB Bilgi Ağı'nın Güçlendirilmesi Projesi; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Kayseri Ticaret Odası arasında 30 Kasım 2012 tarihinde imzalanmıştır. 29 Kasım 2013 tarihinde proje sözleşmesi Kayseri Ticaret Odası ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasında tekrar yenilenmiştir.
Koordinasyon Birimi
- Ağ Koordinatörü
- Halkla İlişkiler Uzmanı
- Ağ Faaliyet Uzmanı
- Ağ Medya Uzmanı
- Finans Uzman’ından oluşan 5 kişilik bir ekiptir.
TÜRKİYE’DE AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI’NIN DESTEKLENMESİ PROJESİ
2013 -2017 YILI FAALİYETLERİ
KAYSERİ AB BİLGİ MERKEZİ HİZMETLERİ
Kayseri Ticaret Odası ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasındaki protokol kapsamında 07 Ocak 1997 yılında kurularak faaliyetlerine başlamıştır. AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel politikaları konusunda tanıtılmasını ve bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Birimimiz AB Bilgi Merkezi koordinatörü tarafından yönetilir.
Sunmakta Olduğumuz Hizmetler:
AB BİLGİ MERKEZİ FAALİYETLERİNDEN ÖRNEKLER
AB BİLGİ MERKEZİ KOORDİNATÖRLERİNİN KATILDIKLARI ETKİNLİKLER VE TOPLANTILAR
31 Mayıs - 1 Haziran 2018 tarihleri arasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda AB farkındalığını artırmak ve sinerji oluşturmak amacıyla AB Bilgi Merkezi koordinatörlerine yönelik düzenlenen “AB – Türkiye İlişkileri – “Mevcut Gündem Üzerine Siyasi Mesajlar” konulu koordinasyon toplantısına AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Pakize Bulut katılmıştır.
9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ ÇOCUK FİLM FESTİVALİ ETKİNLİĞİ
Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Kayseri İl Milli Müdürlüğü işbirliğinde 11 Mayıs 2018 tarihinde İpeksaray AVM Cinelux Sinema Salonlarında “Avrupa Günü Çocuk Film Gösterimi” gerçekleştirilmiştir. İl ve ilçelerinden katılan çocuklara hak ettiği değeri vermek ve sinema kültürünü aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlik ile Avrupa Birliği Günü kutlanmıştır. 10 okuldan yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrencilere promosyon ürünleri ve AB yayınları hediye edilmiştir.
İKLİM EYLEM HAFTASI “DRAMA VE FİLM GÖSTERİMİ ETKİNLİĞİ
Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi ve Kayseri İl Milli Müdürlüğü işbirliğinde iklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratmak üzere bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarını arttırmak amacı ile 05 Ekim 2018 tarihlerinde bir dizi etkinlikler düzenlemiştir.
KTO Eğitim Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy; iklim değişikliğinin, insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunların başında geldiğini vurgulayarak, bu soruna karşı mücadelede her bireyin sorumluluk alması gerektiğine dikkat çekmiştir. Ayrıca İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şemun Akman da iklim değişikliği hakkında katılımcılara bilgiler vermiştir.
İklim Eylem Haftası Tiyatro oyuncusu Ayşen İnci’nin katılımı ile ilkokul öğrencilerine yönelik ’Drama Etkinliği’ ve öğretmenlere yönelik Semih Kaplanoğlu’nun yazıp yönettiği, Buğday ’Grain-2017’ filmi gösterimi ile İklim Eylem Haftası kutlanmıştır.
KTO AB BİLGİ MERKEZİ 8. AB İNSAN HAKLARI FİLM GÜNLERİ
Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 10 Aralık Uluslararası İnsan Hakları Günü münasebetiyle bu yıl 8. AB İnsan Hakları Film Günlerini düzenledi.
“Müzikli Bir Hikaye” Film Gösterimi ile başlayan etkinliğe, KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erol Sırıklı, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü, Kayseri Barosu İl İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri İl İnsan Hakları Kurulu Üyeleri ve Türk Kadınları Birliği Derneği Başkanı ve Üyeleri ile çok sayıda izleyici katıldı.
Film Günleri etkinliğinin açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erol Sırıklı; üç gün sürecek festivalde gösterilen filmlerin uluslararası ve ulusal film yarışmalarında ödül almış filmlerden seçildiğini dile getirdi.
AB İnsan Hakları Film Günleri’nin; film severleri ve ilgili vatandaşları, farkındalık yaratmak, tartışmak ve düşünmek için yaratılan bir ortamda bir araya getirmeyi amaçladığını vurgulayan Sırıklı; “Bu yıl İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 70’inci yıldönümü kutlanıyor. Kayseri Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi olarak da kutlamalara 8. AB İnsan Hakları Film Günleri ile katılıyoruz” dedi.
Filmi izlemeye gelenlere küçük armağanların da sunulduğu etkinlik, 13 Aralık 16.00’da gösterilecek filmlerle sona erdi. İnsan Hakları Film Günleri kapsamındaki gösterimler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.
KTO AB BİLGİ MERKEZİ'NDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Kayseri Ticaret Odası (KTO) AB Bilgi Merkezi ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde 'Dünya Kadınlar Günü' münasebetiyle program düzenlendi. "Türkiye'nin Önce Kadınları" sergisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy yaptı. Program, Başkan Gülsoy’un konuşmasının ardından Dr.Öğr.Üyesi Füsun ACAR moderatörlüğünde Kayseri'nin girişimci kadınlarının " İş Dünyasında Kadın" paneli ile devam etti.
KTO Konferans salonunda gerçekleştirilen program, Lüleburgaz'ın Ertuğrul Köyü'nde emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz'in girişimiyle kurulan Cumhuriyet Kadınları Korosu'nun hikâyesi anlatılan 'Umutlu Bir Hikaye' adlı filmin gösterimi ile son buldu.
Kayseri AB Bilgi Merkezi, Dünya Kadınlar Gününü düzenlediği hem bilgilendirici hem kültürel etkinliklerle katılımcıların yoğun ilgisi ile kutladı.
Daha Detaylı Bilgi için;
Cengiz LEBLEBİCİ -Kayseri AB Bilgi Merkezi Koordinatörü // cengiz.leblebici@kayserito.tr - Dahili 182